Vælg en side

Om Os

Hvem er vi

Om S. Skolemad

God og velsmagende skolemad til rimelige priser.

S.Skolemad gør det nemt, fleksibelt og prismæssigt overkommeligt for de familier, som er tilknyttet madordningen, at sikre deres børn en god og nærende frokost.

S.Skolemad udgør et godt alternativ for de børn, der køber fastfood til frokost og giver mulighed for at skolebørn, som normalt ikke spiser frokost, kan få leveret et måltid til overkommelige priser midt på dagen.

Hos S.Skolemad ser vi ikke den medbragte madpakke som en konkurrent. S.Skolemad kan være en behagelig variation i forhold til den hjemmelavede madpakke.
Desuden tilbyder vi en række produkter, som kan supplere den daglige madpakke.

Velsmagende hverdagsmad med fokus på friskhed, alsidighed, sæson og bæredygtighed. SSkolemad arbejder vi med ambitionen om, at sænke udledningen af CO2 med 10% inden 2025. Vi laver mad med mange danske og lokale råvarer og mindst 15 % af disse er altid økologiske. Måltiderne lavet med udgangspunkt i de officielle anbefalinger for kost til børn og unge, sådan at måltiderne dækker elevernes behov for en sund og nærende frokost. Måltiderne er en blanding ”gamle” klassikere og nye spændende retter, som skal være med til at skabe nysgerrighed og mad mod hos eleverne.

Grøntsager & fuldkorn

økologisk
N

Sund, frisk og velsmagende mad

N

Halal

Vi bestræber os i at få mere økologiske fødevarer ind i skolemaden.

Alle pasta-, ris- og gulerodsretter er tilberedt af  fuldkornspasta, øko. gulerødder og øko. ris.

Alle vores sandwiches er lavet på fuldkornsmel.

 

Sund, frisk og velsmagende mad

Skolemaden følger retningslinjerne for produkter inden for S.Skolemads madkoncept med enkelte justeringer, som tilgodeser børns smag, rammerne for måltiderne på skolerne og et lavere prisniveau på produkterne.

  • Skolemaden er afstemt børns smagsløg, og det skal kunne nydes i klasselokalet direkte fra emballagen uden, at barnet har brug for anden service end den, som leveres med maden.
  • Vi bestræber os i at få mere økologiske fødevarer ind i skolemaden. Alle pasta-, ris- og gulerodsretter er tilberedt af fuldkornspasta, øko. gulerødder og øko ris. Alle vores sandwiches er lavet på fuldkornsmel.
  • Ved tilberedning af retter, hvortil der ikke synligt følger grøntsager i maden, sikrer vi en rimelig fordeling af mikro- og makronæringsstoffer ved eksempelvis at anvende grøntsager, som base i gryderetter og supper.
  • Der sikres, at hver portion varm mad er på minimum 350 gram, hvilket dækker næringsbehovet for et frokostmåltid for et gennemsnitligt udskolingbarn (jf. Fødevarestyrelsens anbefalinger for portionsstørrelser).
    Skolemaden uddeles eller leveres på skolen i god tid inden børnenes spisefrikvarter for at sikre en god måltidsoplevelse under rolige forhold.
  • Ved tilberedning, opbevaring, pakning og transport af fødevarer overholdes fødevarestyrelsens krav til hygiejne og temperaturer.
  • Skolemaden skal til enhver tid kunne præsentere sig på en appetitlig måde efter transport, opvarmning eller nedkøling.Skolemaden uddeles eller leveres på skolen i god tid inden børnenes spisefrikvarter for at sikre en god måltidsoplevelse under rolige forhold.

  • Ved tilberedning, opbevaring, pakning og transport af fødevarer overholdes fødevarestyrelsens krav til hygiejne og temperaturer.

  •  Skolemaden skal til enhver tid kunne præsentere sig på en appetitlig måde efter transport, opvarmning eller nedkøling.

Nem og fleksibel bestilling

Sundskolemad  kan bestilles via Kanpla – en online selvbetjeningløsning på Sundskolemad.dk.

Onlineløsningen tilbyder en række fordele:
– Børnene behøver ikke at medbringe kontanter
– Forældrene kan få direkte indflydelse på børnenes valg af mad
– Onlinebestillinger kan laves på alle tidspunkter af døgnet og giver mulighed for, at forældre og børn kan være i dialog omkring mad og sundhed i forbindelse med bestillingerne, når det passer ind i den enkelte families tidsplan. Deadline for bestillingerne er kl. 05:00 samme dag – dog kan dagens ret og et par enkelte enheder bestilles indtil kl. 07:00.

Levering og udlevering

Levering til skoler vil ske i tidsrummet fra kl. 07:30 – 10.45.

Kørslen til skolerne sker med egne chauffører.

Maden leveres til et aftalt sted i skolen og udleveres til klasserne. Hver skole kan have forskellige leveringsmetoder, hvor udleveringsstedet kan være kontoret, pedelen eller en anden kontaktperson, som sørger for uddelingen af maden. Vi prøver at finde den perfekte løsning sammen med skolerne.

Hver enkelt enhed mad leveres pakket i engangsemballage, påsat en label med dato, navn, klasse og skole.

Maden pakkes i store termokasser til hele skolen indeholdende køle- og/eller varmeelementer. Kasserne bruges til opbevaring af maden frem til spisefrikvarteret.

Skal maden gemmes ud over 3 timer, vil det være en fordel, hvis der forefindes et køleskab, som eleven kan lægge sin mad i.

Catering

SSkolemads catering

Vi gør en dyd ud af at sammensætte spændende og lækre menuer, som du kan være stolt af at servere til dit arrangement.
Vi tilbyder et bredt udvalg af retter, der er sammensat af årstidens bedste råvarer.
Det er selvfølgelig muligt at kombinere jeres egen menu udfra vores til eksempelvis en valgmenu.

Kontakt os venligst for mere information på kontakt@sundskolemad.dk

15% Rabat til alle skoler

Alle skoler der er tilmeldt sundskolemad.dk får 15% rabat på alle catering arrangementer.